Hva om du ikke bruker mineralullplugger

Yttervegger sikrer ikke bare byggets estetiske utseende, men også en vennlig atmosfære og temperatur inne. Nøkkelelementet i varmeisolasjonen er isolasjonsmaterialet, som er avgjørende hva angår energibesparelser. Imidlertid er ikke selve isolasjonsmaterialet nok. Riktig termisk komfort kan kun oppnås med et komplett sett med komponenter. 

Komplett isolasjonssystem

Isolasjonssystemet består av flere komponenter, dvs. isolasjonsmateriale, sparkel og lim, armeringsnett, mekaniske festemidler, plugger av polystyren eller mineralull og dekning. Nøkkelen til suksess er at alle komponenter i systemet passer til hverandre og danner en enhetlig og effektiv beskyttelse. Som et resultat får vi garantert økning av energieffektiviteten, redusert CO2-utslipp fra varmeanlegget, bedre mikroklima i rommene, bedre tetthet og beskyttelse mot utvikling av mugg og sopp.

Mineralullplugger – hva er det?

Mineralullplugger er en av viktige komponenter i bygningens varmeisolasjonssystem. Pluggene bidrar til bedre kvalitet på varmeisolasjonen. Dessuten forhindrer de dannelsen av kuldebroer ved mekaniske fester. Pluggene er laget av spesiell mineralull eller polystyren. De brukes som ekstra isolasjon av mekaniske festemidler. Pluggene leveres i form av runde skiver som er tilpasset til hullsagens størrelse. Pluggene eliminerer ugunstig punktkondensering av vanndamp og frost rundt festemidler. I tillegg minimerer de risikoen for defekter relatert til feil forberedelse av underlaget. Takket være pluggene får du en flat overflate uten ujevnheter.

Montering av mineralullplugger krever ikke bruk av lim eller skum.

Egenskaper og fordeler:

  • En mineralullplugg reduserer varmeledning ved forankringspunktet

  • Den gjør det mulig å oppnå en jevn og glatt overflate

  • Garantert rask og enkel montering

  • Høy varmeledningskoeffisient λ – 0,036

  • Pluggene forhindrer dannelsen av kuldebroer

Hva om du ikke bruker mineralullplugger?

En plugg er en slags prikk over i-en i varmeisolasjonen. Hvis den ikke brukes, blir beskyttelse mot varmetap redusert. Bare et komplett varmeisolasjonssystem kan skape en hel og funksjonell barriere som beskytter bygningen mot varmetap. Mineralullplugger eliminerer dannelsen av punktkuldebroer. Uten plugger kan en såkalt «marihøne» effekt oppstå på fasaden. Dette er ikke annet enn mørke eller lyse flekker som er synlige under tining eller tørking av fasaden, noe som har en negativ innvirkning på husets estetikk.